IKC Florence Nightingale

Directeur 0,8 - 1,0 fte

IKC_FLORENCE_NIGHTINGALE_kleur_RGBweb
FTE 0,8 - 1
Locatie Zanzibarplein 90, 2721 GE Zoetermeer
Vanaf 01-08-2024
Telefoonnummer +31 (0)793 31 97 54
E-mailadres fn@opoz.nl
Website ikcflorencenightingale.nl

Directeur (0,8 - 1,0 fte)

Als onze nieuwe schoolleider ben jij de verbindende kracht binnen onze school. Jij ziet de kwaliteiten en talenten van ons team en weet deze optimaal in te zetten. Met jouw humor en inspirerende persoonlijkheid weet jij een positieve sfeer te creëren waarin iedereen zich thuis voelt en iedereen zijn steentje bijdraagt aan het beste onderwijs voor onze leerlingen.

Onze school

IKC Florence Nightingale is een kleinschalige en multiculturele school. De school is gevestigd in de wijk Oosterheem in Zoetermeer en telt rond de 180 leerlingen verdeeld over acht groepen. Bij IKC Florence Nightingale draait alles om persoonlijke aandacht en het zien van ieder kind. Wij geloven in de kracht van persoonlijke benadering en hechten veel waarde aan een warme en ondersteunende omgeving. Onze school bevindt zich in een dynamische wijk met grootstedelijke uitdagingen, wat vraagt om een schoolleider die niet alleen intern maar ook extern gericht is en onze positie binnen de buurt weet te versterken.

Tot voor kort kende onze school voor alle kinderen een Schoolplus-programma met extra vakken op het gebied van sport, Engels, techniek, dans, drama, programmeren etc. buiten de reguliere lestijd. Per 1 augustus maakt Schoolplus geen onderdeel meer uit van ons aanbod. Een uitdaging voor het komende schooljaar is om samen met het team een nieuw onderwijsprofiel voor de school te ontwikkelen, passend bij de behoeften van onze leerlingpopulatie. Hierbij houd je rekening met de grootstedelijke problematiek en de diverse achtergronden van onze leerlingen. Daarnaast ligt er een opdracht om de school te laten groeien in leerlingenaantal. Je zult actief betrokken zijn bij het versterken van onze banden met de buurt en externe partners, en bijdragen aan de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van onze school in de wijk.

Jouw kracht

Je bent een ervaren (school)leider met visie. Je werkt nauw samen met het team en stimuleert een collegiale en open cultuur. Je hebt oog voor resultaten en weet samen met het team doelen te stellen en te behalen. Daarbij zorg je voor een sterke verbinding tussen leerlingen, ouders en teamleden.

Je bent een bron van inspiratie voor het team en de leerlingen en weet hen te motiveren en enthousiasmeren. Bovendien bevorder je zowel de ontwikkeling van het team als van individuele teamleden, door bijvoorbeeld opleidingsmogelijkheden te bieden. Je hebt een scherpe blik voor de talenten binnen het team en weet deze te benutten. Ook heb je goed zicht op de behoeften van onze diverse leerlingpopulatie en je weet hier goed op in te spelen. Met jouw frisse kijk op onderwijs weet je innovatieve ideeën te implementeren en je voelt goed aan wanneer het tijd is om even pas op de plaats te maken. Je bent communicatief sterk, besluitvaardig en staat stevig in je schoenen. Je kunt omgaan met tegengestelde belangen en bent in staat om buiten de bestaande kaders te denken en veranderingen te realiseren.

Kwaliteit en ontwikkeling heb je hoog in het vaandel. Je bent niet alleen onderwijskundig onderlegd, maar weet ook hoe je de school financieel gezond moet houden en invulling kan geven aan HR-beleid. Je bent resultaatgericht, hebt oog voor het proces en focust je op de grote lijnen in plaats van op de waan van de dag. Daarnaast heb je een groot organisatiebewustzijn.

Wat wij jou bieden

Als directeur bij OPOZ ben je integraal verantwoordelijk voor één van de OPOZ-scholen. Binnen de geformuleerde kaders krijg je alle ruimte om samen met het team invulling te geven aan het onderwijs en het beleid op de school. Daarnaast denk je als directeur ook mee over de visie, koers en het beleid van de organisatie als geheel. Uiteraard sta je er als directeur niet alleen voor. Je kunt rekenen op ondersteuning en advies vanuit het bestuursbureau en je collega-directeuren. Uiteindelijk doen we het samen.

Je komt te werken op kleinschalige school met een hecht team in een organisatie waar jouw ideeën en initiatieven gewaardeerd en gestimuleerd worden. Wij bieden jou een aanstelling als directeur voor 32-40 uur per week (0,8-1,0 fte) in schaal D12. De aanstelling is voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Kom solliciteren!

Je kunt solliciteren door je motivatiebrief en CV te mailen naar werkenbij@opoz.nl. Het insturen van je brief en CV kan tot 21 juni a.s.

Op 25 juni a.s. vinden de eerste gesprekken plaats vanaf 16.00 uur. Een tweede gespreksronde staat gepland op 27 juni a.s. vanaf 16.30 uur. Wij verzoeken je vriendelijk deze dagen alvast te reserveren in je agenda voor als wij jou uitnodigen voor een gesprek. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor meer informatie over de procedure en de vacature kun je contact opnemen met Frederieke van der Vloed, lid College van Bestuur, via de e-mail: f.vandervloed@opoz.nl of tel.: 079 329 0825.

We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Directeuren 0,8 -1,0 fte

IMG_7542

Niels Douma, directeur

‘De leerkrachtlaag is hier het belangrijkst. Ik geef je het volste vertrouwen én ga ervan uit dat je ook aan hoge verwachtingen kan voldoen. Want we zijn ambitieus! Je krijgt de verantwoordelijkheid om het onderwijs mee te bepalen en veel collega’s pakken die ruimte. Dat is genieten!’

Ja, ik wil solliciteren op deze vacature

Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

1800 tekens resterend
Sleep bestand hier of...
  • Maximale bestandsgrootte: 10 MB
Terug naar vacatureoverzicht