IKC Da Vinci

Directeur 1,0 fte

IKC_DA_VINCI_kleur_RGBweb
FTE 1
Locatie Spitsbergen 17, 2721 GP Zoetermeer
Vanaf 01-01-2025
Telefoonnummer 079 593 97 14
E-mailadres davinci@opoz.nl
Website ikcdavinci.nl

Directeur 1,0 fte

Met het aankomende pensioen van de huidige directeur zijn we per 1 januari 2025 op zoek naar een daadkrachtige en inspirerende directeur voor het Integraal Kind Centrum (IKC) Da Vinci. Samen met de adjunct-directeur geef je verder richting aan het onderwijs op IKC Da Vinci dat is afgestemd op de onderwijsbehoeften van elk kind waarbij wij hen de mogelijkheid bieden van optimale ontwikkeling in een veilig en respectvol pedagogisch klimaat.

Onze school

Op IKC Da Vinci in de wijk Oosterheem verzorgen zo’n 35 collega’s onderwijs van hoge kwaliteit voor circa 450 leerlingen. Hun doel is dat ieder kind het maximale uit zichzelf haalt. Via de talentbegeleider krijgen kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong extra uitdaging en begeleiding. Er is bovendien extra aandacht voor Engels, science, filosofie en programmeren voor alle kinderen van groep 1 t/m 8. We zijn cognitief ingesteld en geven kinderen nog meer mee: respect, waarden en normen, en een brede kennis van elkaar en de wereld.

De komende jaren werken we aan de verdere borging van de onderwijskwaliteit en burgerschapsonderwijs neemt een belangrijke plaats in. Daarnaast breiden we ons kunst- en cultuuronderwijs verder uit en zien de digitale vorming van kinderen als een belangrijke uitdaging. Kunstmatige intelligentie en nieuwe technische ontwikkelingen kunnen hierin een rol spelen.

Kenmerkend voor IKC Da Vinci zijn: ambitie, structuur en duidelijkheid, sterke ondersteuningsstructuur, eenheid in een lerend team, heldere focus op onderwijsontwikkeling, begeleiding HB-leerlingen.

Jouw kracht

Je bent een ervaren (school)leider met visie. Je staat met beide benen op de grond, haalt energie uit het verbeteren van het onderwijs op school en je staat open voor innovatie. Je neemt verantwoordelijkheid en bent in staat om buiten de bestaande kaders te denken en veranderingen te realiseren.

Je zorgt voor een sterke verbinding tussen leerlingen, ouders en het team. Je bent een bron van inspiratie voor het team en de leerlingen en weet hen te motiveren en enthousiasmeren. Bovendien bevorder je zowel de ontwikkeling van het team als van individuele teamleden. Je biedt collega’s ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid en stimuleert de samenwerking.

Je bent communicatief sterk, besluitvaardig en staat stevig in je schoenen. Kwaliteit en ontwikkeling heb je hoog in het vaandel. Je bent niet alleen onderwijskundig onderlegd, maar weet ook hoe je de school financieel gezond moet houden en invulling kan geven aan HR-beleid. Je bent resultaatgericht, hebt oog voor het proces en focust je op de grote lijnen in plaats van op de waan van de dag. Daarnaast heb je een groot organisatiebewustzijn.

Wat wij jou bieden

Als directeur bij OPOZ ben je integraal verantwoordelijk voor één van de OPOZ-scholen. Binnen de geformuleerde kaders krijg je alle ruimte om samen met het team invulling te geven aan het onderwijs en het beleid op de school. Daarnaast denk je als directeur ook mee over de visie, koers en het beleid van de organisatie als geheel. Uiteraard sta je er als directeur niet alleen voor. Je kunt rekenen op ondersteuning en advies vanuit het bestuursbureau en je collega-directeuren. Uiteindelijk doen we het samen.

Je komt te werken in een enthousiast team dat zich met hart en ziel inzet voor goed onderwijs. Wij bieden jou een aanstelling als directeur voor 1.0 fte per week in schaal D12. De aanstelling is voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse?

Je kunt solliciteren door je motivatiebrief en CV te mailen naar werkenbij@opoz.nl. Het insturen van je brief en CV kan tot 22 augustus a.s.

Op 30 augustus a.s. vinden de eerste gesprekken plaats vanaf 14:00 uur. Wij verzoeken je vriendelijk deze dag alvast te reserveren in je agenda voor als wij jou uitnodigen voor een gesprek. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor meer informatie over de procedure en de vacature kun je contact opnemen met Frederieke van der Vloed, lid College van Bestuur, via de e-mail: f.vandervloed@opoz.nl of tel.: 079 329 0825.

We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Wimin'tVeld-DaVinci

Wim in ’t Veld, directeur

‘Kinderen moeten gezien en gewaardeerd worden om wie ze zijn. Dat is de basis. Ik ben trots op het team: we zetten ons met hart en ziel in en zijn samen verantwoordelijk. We bespreken de opbrengsten en leerlijnen met het hele schoolteam. Zo weten we wat nodig is in onze onderwijsontwikkeling. Natuurlijk vieren we onze successen!’

Ja, ik wil solliciteren op deze vacature

Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

1800 tekens resterend
Sleep bestand hier of...
  • Maximale bestandsgrootte: 10 MB
Terug naar vacatureoverzicht