IKC Het Zwanenbos

Onderwijsassistent BAO/SBO

IKC_HET_ZWANENBOS_kleur_RGBweb
Uren 0,6 fte
Vanaf Z.s.m.
Locatie Kerkenbos 24-26, 2716 PH Zoetermeer
Vanaf Z.s.m.
Telefoonnummer 079 351 7688
E-mailadres zwanenbos@opoz.nl
Website zwanenbos.nl

Onderwijsassistent BAO/SBO

Wil jij op IKC Het Zwanenbos het team versterken en van onschatbare waarde zijn voor leerlingen? Dan past deze vacature perfect bij jou!

Onze school

IKC Het Zwanenbos is gehuisvest in de multiculturele wijk Meerzicht en maakt onderdeel uit van Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer (OPOZ). De school telt ongeveer 250 leerlingen, verdeeld over 14 groepen waarvan 8 BAO en 6 SBO groepen. IKC Het Zwanenbos verkeert in een bijzondere positie omdat er, als één van de weinige scholen in Nederland, zowel regulier als speciaal basisonderwijs wordt aangeboden.

Het Zwanenbos is een school waar leerlingen gezien worden om wie ze zijn, waar er vertrouwen is in de talenten van leerlingen, waar veel ruimte is voor maatwerk en kansrijk leren de boventoon voert. Wij werken iedere dag aan het verzorgen van goed onderwijs. Goed onderwijs betekent ook maatwerk voor leerlingen die moeite hebben met leren en behoefte hebben aan extra ondersteuning.

Hoe jij kan bijdragen

We zoeken een onderwijsassistent die breed inzetbaar is binnen het BAO en SBO en binnen alle jaargroepen kan meedraaien. Voor schooljaar 2021/2022 zullen de werkzaamheden zich voornamelijk richten op ondersteuning in de JRK groep (Jonge Risico Kind) en groep 3/4 SBO. Daarnaast is het begeleiden van de ouderkamer een van de taken.

We zijn op zoek naar een onderwijsassistent die, in afstemming met de leerkracht, leerlingen begeleidt en onderwijsondersteuning kan bieden. Daarbij stem jij jouw aanpak af op de talenten, mogelijkheden en situatie van iedere individuele leerling. Je ondersteunt de leerkracht bij de organisatie van het onderwijs; je begeleidt het inoefenen van lesstof en/of vaardigheden, Dit doe je één op één, of in subgroepen. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de organisatie van school- en onderwijsactiviteiten en ben je een prettige en energieke collega voor je team.

Als onderwijsassistent ben je in het bezit van minimaal een onderwijsassistent diploma MBO niveau 4. Daarnaast heb je relevante ervaring in het (speciaal) basisonderwijs opgedaan.

Wij verwachten van jou als onderwijsassistent dat je snel kan schakelen, een open mind hebt en meebeweegt met de dynamiek van de omgeving; kortom je kiest voor uitdagend werk, maar vol voldoening. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen, initiatiefrijk bent, bereid bent om een stapje extra te zetten, in bezit bent van een dosis gezond verstand, positief bent ingesteld, van aanpakken weet en durft door te zetten.

Wat wij jou bieden

Wij zorgen voor een inspirerende en uitdagende werkomgeving waarin collega’s zich veilig en vertrouwd kunnen voelen, een omgeving waarin de nadruk ligt op samenwerken en gedeelde verantwoordelijkheid en waar je altijd terecht kunt bij collega’s voor hulp of advies. Wij vinden werkplezier belangrijk. Met elkaar wordt er dagelijks vanuit bestaande competenties, talenten, kennis en middelen, aan duidelijke doelstellingen gewerkt waarmee vorm wordt gegeven aan de toekomst van de school.

Wij bieden jou bij aanvang een aanstelling van 0.6 FTE (werkdagen in overleg).

Interesse?

Als deze functie jou aanspreekt, dan ontmoeten wij je graag! Voor vragen, een kennismaking of als je meteen wilt solliciteren dan kun je contact opnemen met Ottelie Overeijnder door te mailen naar zwanenbos@opoz.nl, wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 079-3517688.

Onderwijsassistent BAO/SBO

Ja, ik wil solliciteren op deze vacature

Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

2000 tekens resterend
Sleep bestanden hier of...
  • Maximale bestandsgrootte: 10 MB
Terug naar vacatureoverzicht