YHS_3842

Samen kijken welke OPOZ-school het best bij je past

Dat de arbeidsmarkt krap is en we ook op onze scholen op zoek zijn naar gekwalificeerde professionals zal niemand verbazen. Maar waarom zou je kiezen voor OPOZ? Startende leerkracht Caressa Stout heeft daar wel een antwoord op. Ze kreeg een warm welkom op IKC De Triangel.

Caressa: “Ik heb de voltijdopleiding aan de pabo voltooid en sinds augustus 2022 werk ik als leerkracht van groep 5 op IKC De Triangel. Hiervoor volgde ik de mbo- opleiding voor onderwijsassistent en liep ik stage bij IKC De Edelsteen, IKC De Vijverburgh en SBO De Vuurtoren. Daardoor wist ik al dat ik als leerkracht op een OPOZ-school wilde werken.”

Open sollicitatie

“Omdat mijn zusje op IKC De Edelsteen werkt, wilde ik daar niet solliciteren. Bij IKC De Vijverburgh waren geen vacatures en werken op een school voor speciaal basisonderwijs vond ik als startende leerkracht iets te pittig. Ik heb toen de websites van alle andere OPOZ-scholen bekeken en gesolliciteerd bij de scholen die me het meest aantrokken. Ik wilde lesgeven op een niet al te grote school en ben ook een beetje afgegaan op de verhalen die ik over de scholen had gehoord.”

De beste keuze

“Doordat ik solliciteerde, kwam ik in contact met HR en Fenke Frank heeft me tijdens het hele sollicitatieproces begeleid. Normaal gesproken solliciteer je op een vacature bij een school en als je wordt uitgenodigd, ga je in gesprek met de directeur. Mijn route was dus iets anders en het leuke is dat Fenke met me meedacht over welke school het best bij mij zou passen. Het eerste gesprek met Miranda van der Toorn, de directeur van IKC De Triangel, voelde meteen goed. Hier komen werken, is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.”

Supergoed begeleid

“Ik kreeg echt een warm welkom van mijn nieuwe collega’s en vanaf de eerste werkdag voel ik me hier thuis. In mijn proces als startende leerkracht word ik supergoed begeleid door Ilse Molenaar, onderwijsadviseur en begeleider van Klein Kijken. Dat was een idee van Miranda. Als coach komt Ilse bijvoorbeeld kijken tijdens de lessen en we praten over hoe het gaat in de klas en hoe het met mij gaat als persoon. Zo krijg ik hele leerzame feedback over hoe mijn gedrag invloed heeft op de groep en wat ik kan inzetten om de kinderen te laten groeien.”

Dankbaar

“Voor mijn collega’s is geen vraag te veel. Ze staan altijd voor me klaar als ik iets niet weet, ergens mee zit of mijn dag niet heb. Van oud-studiegenootjes hoor ik dat dat echt niet zo vanzelfsprekend is, en ik vertel mijn collega’s dan ook regelmatig hoe dankbaar ik daarvoor ben. Op de dag van mijn diploma-uitreiking organiseerde OPOZ toevallig een introductiedag voor nieuwe medewerkers, dus die moest ik helaas missen. Ik hoop dat ik een andere keer kan aansluiten, want het lijkt me leuk om ook collega’s van de andere scholen te ontmoeten.”

YHS_3870
Terug naar artikelen