SBO De Vuurtoren

SBO De Vuurtoren

Zoetermeer

Leren moet je doen

SBO De Vuurtoren is een school voor speciaal basisonderwijs. Kinderen komen hier met hun unieke en specifieke ontwikkelingsvragen. We vergroten (of herstellen) hun zelfvertrouwen door het schoolse leren te verpakken in veel praktische vaardigheden. Zo zijn de prachtige leskeuken, het handvaardigheidslokaal en de schoolwinkel onder andere plekken waar je de kinderen helpt te leren door te doen.

Op SBO De Vuurtoren zijn we als team echt goed op elkaar ingespeeld, ieder vanuit een eigen talent. Je past hier als je van samenwerken houdt en je het jezelf gunt om te leren met elkaar.

Onze missie

Onze missie is om ‘kinderen vanuit een veilige haven te begeleiden naar hun eigen bestemming’. Als PBS-gecertificeerde school bieden we ze een heldere structuur, duidelijke (gedrags)verwachtingen en een consequente, positieve benadering. We focussen momenteel op de inhoudelijke ontwikkeling van onze didactiek en haalbare ambities. Vanuit het landelijke doelgroepenmodel richten we ons op het verwachte uitstroomniveau van elke leerling. De passende onderwijslijn is een goed kader om ze daarheen te begeleiden. Kennis en vaardigheden bieden we in heel gevarieerde werkvormen aan.

Hier herken je ons aan:

  • Positief in alles
  • Regie in eigen en gedeelde verantwoordelijkheid
  • Gelijkwaardigheid in het team
  • Professionele cultuur
  • Met ambitie in ontwikkeling

_

SBO De Vuurtoren als werkgever

We willen ons warme team graag uitbreiden met goede leerkrachten, die hun master EducationalNeeds (willen) doen of al hebben gehaald. Wij zijn een groeiende school en zoeken in verband met pensionering meerdere nieuwe leerkrachten.

We willen graag teamworkers die die flow van goede samenwerking al goed kennen en deze het liefst met elkaar en in ons team willen voortzetten. Het is een unieke kans om tegelijk met je (studie)vrienden vanuit het onderwijs te solliciteren.

Ons team

Je voelt je meteen welkom in dit warme topteam. Deze school ontwikkelen we met elkaar: elk teamlid is betrokken bij de groepsindeling, de school- en jaarplanontwikkeling. We kijken steeds waar jij optimaal je talenten kunt inzetten. Dat zorgt voor gelukkige professionals. We voeren gesprekken vanuit het waarderend kader, omdat we geloven in het versterken van ieders kwaliteiten.

Het Vuurtoren-team is een fijne plek, ook voor collega’s die de stap van regulier naar speciaal basisonderwijs willen maken. Je wordt daarin goed begeleid.

Sfeer proeven

Heb je interesse in deze school? Wil je meer informatie of de sfeer komen proeven? Neem dan vooral contact op met schoolleider Monique Klaver of Dominik Dominicus via (079) 316 33 16.

Speerpunten

IMG_9826

Monique Klaver en Dominik Dominicus, directie

‘Juist deze kinderen bij wie het niet vanzelf gaat, kun je verder helpen. Met aandacht, begrip en uitleg geef je ze weer hun gevoel van eigenwaarde terug. Je komt hier in een team met kanjers van collega’s te werken’, aldus Monique.

‘Ik vind het belangrijk dat elke collega kan zeggen dat ieders werk ertoe doet. Ik zie hoe we met elkaar het verschil maken voor die unieke leerling. Daar ben ik trots op!", aldus Dominik.