IKC De Baanbreker

IKC De Baanbreker

Zoetermeer

Meer dan een school alleen

IKC De Baanbreker is een moderne, actieve school waar coöperatief leren en de onderwijsbehoefte van elk kind centraal staan. Onze leerlingen hebben een hoog uitstroomniveau. Met rijk, talentgericht onderwijs willen we de kinderen nog meer uitdagen.

Onze missie is ‘meer dan een school alleen’. We zien (toekomstgericht) burgerschapsonderwijs als de paraplu voor een breed scala van onderwerpen en vaardigheden die we onze kinderen meegeven, zodat ze zich kunnen redden in deze moderne maatschappij. Van weten hoe je kunt werken aan je welbevinden tot sociale vaardigheden en mediawijsheid. De vakken rekenen, taal en lezen vormen de basis.

Hier herken je ons aan:

  • Talentgericht onderwijs
  • Welbevinden leerling centraal
  • Betrokken, flexibel en actief team
  • Sterke opleidingsschool

_

IKC De Baanbreker als werkgever

Ben jij een leerkracht die kinderen weet uit te dagen en ze te geven wat ze nodig hebben om te excelleren? Je hebt een sterke onderwijsvisie en bent pedagogisch-didactisch goed in staat om de kernvakken in te richten aan de hand van ons onderwijsmodel. Als onderwijsvernieuwer en frisdenker durf je heel toekomstgericht te kijken.

Vanuit jouw overtuiging en levenservaring maak je eigen keuzes die passend zijn bij wat de groep nodig heeft. Een specialisatie (of de wens om die te gaan halen) heeft de voorkeur. Herken jij je in dit profiel? Dan is IKC De Baanbreker echt een school voor jou!

Ons team

Je voelt je snel welkom in het gezellige, actieve schoolteam, dat graag meedenkt en ideeën inbrengt om de school verder te ontwikkelen. Want we zijn ambitieus en verwachten veel van de leerlingen en onszelf.

Starters weten zich gehoord en gezien. De bouwcoördinator en de coach begeleiden je in je ontwikkeling. Een paar keer per jaar organiseren we voor de startende personeelsleden bijeenkomsten waarin je met andere nieuwe collega’s je ontwikkeling bespreekt.

Sfeer proeven?

Heb je interesse in de school, maar wil je eerst de sfeer komen proeven? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan vooral contact op met Lesley Vervaart (directeur) via (079) 342 14 95 of l.vervaart@opoz.nl.

YHS_9980

Lesley Vervaart, directeur

‘Mijn hart ligt bij onderwijs en als directeur kan ik voor veel kinderen van betekenis zijn. Dat is mijn drijfveer. In mijn leiderschap wil ik dat medewerkers zich gezien voelen en ze tegelijkertijd meenemen in de ambities en richting van de school. Bij onderwijsinnovaties heb ik oog voor alle kanten, dus ook voor tegengeluid.’