IKC Florence Nightingale

IKC Florence Nightingale

Zoetermeer

Samen in beweging naar de toekomst

IKC Florence Nightingale is een openbare basisschool in de wijk Oosterheem. De kinderen komen van heel verschillende culturele achtergronden, niveaus en dynamieken. Hun achtergrond vormt de basis voor de juiste interventies. Zo kan elk kind zich optimaal ontwikkelen.

In ons onderwijs enthousiasmeren we onze kinderen om de wereld te onderzoeken en te ontdekken. We zetten met succes onze talenten in, zodat zij tot goede resultaten komen en uit kunnen groeien tot evenwichtige jonge mensen, die hun eigen verantwoordelijkheid kunnen dragen. Met een flinke dosis kennis, vaardigheden en ervaringen bereiden we ze voor op hun wereldburgerschap.

SchoolPlus

Als enige school in Zoetermeer vullen we het reguliere curriculum aan met SchoolPlus: een vorm van een verlengde schooldag. Alle leerlingen krijgen extra lessen om zelf nieuwe talenten te ontdekken, een taal te leren en te onderzoeken.

Hier herken je ons aan:

  • Vorming van kinderen tot zelfstandige wereldburgers
  • Stevige ambities en prima resultaten
  • Talentenonderwijs met SchoolPlus
  • Leerkracht heeft veel eigen verantwoordelijkheid en is teamspeler
  • Véél plezier in het werk

_

IKC Florence Nightingale als werkgever

Werken op IKC Florence Nightingale betekent onderdeel uitmaken van een jong, dynamisch en flexibel team. We werken hard in een prettige ontwikkelsfeer. We zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om uitdagingen beredeneerd aan te pakken.

Onze actuele ontwikkelpunten zijn het vergroten van zelfsturing en hoe we burgerschap nog explicieter in ons gehele aanbod kunnen plaatsen. Ontwikkelen is de schoolkoers. Er zijn daarom veel mensen in opleiding, die onderwijsontwikkelingen een extra boost geven. Want er is veel ruimte voor initiatief, innovatie en proeftuintjes.

Waar jij voldoening uit haalt

Jij kiest met overtuiging en energie voor openbaar onderwijs. Je zet je het liefst in om kinderen met heel verschillende achtergronden verder te brengen. Vanuit jouw brede kijk op de wereld weet je wat er in de wereld nodig is en wat dat betekent voor de (burgerschaps)vorming van kinderen. Je gaat met elk kind voor goud op het best passende niveau en je beseft dat jij degene bent die bepalend is in het leerproces.

Sfeer proeven?

Heb je interesse in een mooie baan, maar wil je eerst de sfeer komen proeven? Neem dan vooral contact op met Niels Douma, onze directeur. Hij beantwoordt graag je vragen en is bereikbaar op (079) 331 97 54 of via fn@opoz.nl.

IMG_7542

Niels Douma, directeur

‘De leerkrachtlaag is hier het belangrijkst. Ik geef je het volste vertrouwen én ga ervan uit dat je ook aan hoge verwachtingen kan voldoen. Want we zijn ambitieus! Je krijgt de verantwoordelijkheid om het onderwijs mee te bepalen en veel collega’s pakken die ruimte. Dat is genieten!’