IMG_8885

IKC De Gaerde

Zoetermeer

Vol vertrouwen de wereld tegemoet!

IKC De Gaerde is een groeischool in een prachtig nieuw gebouw in de wijk Segwaert. Het team heeft de afgelopen jaren samen met ouders en kinderen een onderwijsconcept neergezet rond drie pijlers: Leer, Ontdek, Groei.

‘Leren’ en de basisvakken staan ’s ochtends centraal. ‘Ontdekken’ en talentontwikkeling vinden ’s middags plaats, waarbij we onder andere wereldoriëntatie en creatieve vakken koppelen en workshops geven. ‘Groei’ en persoonlijk leiderschap tonen stimuleren we met ‘The Leader in Me’ (gebaseerd op de zeven gewoontes van Covey).

In de vaste groepen wordt hard gewerkt en veel geleerd dankzij uitstekende instructie. We werken vanuit de nieuwste methodes. Omdat we heel goed in de gaten houden wat de kinderen nodig hebben, passen we de zorg en didaktiek hierop aan. Ouders zijn nauw betrokken bij onze school.

Hier herken je ons aan:

  • Nieuwe school, nieuw gebouw
  • Onderwijsconcept: Leer, Ontdek, Groei
  • Samen school maken, ook met ouders
  • The Leader in Me: Covey als leidraad voor leiderschap
  • Zeer ervaren compact team

_

IKC De Gaerde als werkgever

De ruime ervaring, autonomie en de wil om goed onderwijs neer te zetten. Professioneel én gezellig. Daaraan herken je het gedreven team van IKC De Gaerde. Het zijn bijna allemaal fulltimers, van wie de meesten in de stuurgroep hebben meegedacht over de nieuwe school en het onderwijsconcept.

Het teamgevoel drijft op het besef dat iedereen elkaar nodig heeft om samen te bouwen aan mooi en effectief onderwijs. Zelfstandig én samenwerken en veel van elkaar leren.

Op deze jonge school met een nieuw onderwijsconcept ligt de focus van het team op het verdiepen en borgen van alles wat we gestart zijn. We werken aan ons teamleren, zodat we de kwaliteiten van de verschillende collega’s in het team nog beter inzetten.

Waar jij voldoening uit haalt

Jij bent een sterke leerkracht, die door een positief, vriendelijk karakter de kinderen stimuleert het beste uit zichzelf te halen. Met jouw goede instructie en effectieve differentiatie houd je ze bij de les. Jouw taal- of rekenspecialisme kun je meteen inzetten. Je leeft kinderen voor hoe ze oplossingsgericht en onderzoekend kunnen samenwerken en communiceren. Omdat we sterk groeien, verwelkom je tijdens het schooljaar nieuwe kinderen en hun ouders.

Het is belangrijk dat je het gedachtegoed van Covey kent en liefst ook voorleeft. Je krijgt een introductiehandboek en een basiscursus. Je neemt de moeite om deel uit te maken van het team en je staat open voor collegiale consultatie.

Sfeer proeven?

Heb je interesse in deze school, maar wil je eerst de sfeer komen proeven in de school? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan vooral contact op met Martine Geerts-Helmers (directeur) via (079) 343 78 28, gaerde@opoz.nl of m.geerts@opoz.nl.

IMG_8866

Martine Geerts-Helmers, schoolleider

‘Eigenaarschap en autonomie van de leerkracht zijn belangrijk op IKC De Gaerde, maar niemand staat hier alleen. Ook als directeur ben ik er voor je. Een goede school maak je samen. Zo creëren we als team synergie.’

Vacature(s)

Functie FTE Vanaf Plaats
Leerkracht midden-/bovenbouw (0,6 - 1,0 fte) 0,6 - 1 01-08-2024 Zoetermeer Bekijk vacature
Adviseur onderwijs en kwaliteit (IB) 0,5 fte 0,5 01-08-2024 Zoetermeer Bekijk vacature
Vacatureoverzicht