IKC De Piramide

IKC De Piramide

Zoetermeer

Van een brede basis naar de top

IKC De Piramide is een grote school in de wijk Meerzicht. Op onze school staat het kind centraal. Er heerst een fijn pedagogisch klimaat, waarin het onderwijzend personeel met zijn doelgerichte aanpak de ontwikkeling van de leerlingen stimuleert om zo het beste uit hen te halen. De ruimte voor ontwikkeling is de basis van ons werk voor alle kinderen. Naast dat we een vve-school zijn, hebben we een Plusklas voor kinderen uit de reguliere groepen die een ontwikkelingsvoorsprong hebben. Ook zijn er twee Deltagroepen voor hoogbegaafde kinderen.

In de expertgroepen van ons team zijn we steeds bezig om ons werk te verbeteren, waarbij in deze schoolplanperiode de nadruk ligt op het versterken van het pedagogisch-didactisch handelen. Ook willen we met een herkenbare lesopbouw de doorgaande leerlijn versterken. Onze kleuterbouw is een zelfsturend team. Deze manier van werken willen we in andere bouwen uitbreiden.

Hier herken je ons aan:

  • Positief werkklimaat
  • Echt samen in ontwikkeling
  • Vve-school
  • Voltijds HB-klassen
  • Focus op kwaliteit

_

IKC De Piramide als werkgever

Medewerkers van IKC De Piramide maken samen die prettige, open werksfeer. Iedereen helpt elkaar en is zorgzaam naar collega’s. Onze professionele en ontwikkelingsgerichte cultuur herken je ook in de onderlinge lesbezoeken. Het is normaal om feedback te vragen en te ontvangen. Er zijn veel verschillende coördinatoren en vakspecialisten die hun kennis delen. Zo werken we iedere dag samen aan de verbetering van de onderwijskwaliteit.

We vinden het belangrijk dat je prettig kunt landen in je nieuwe baan. Daarom word je begeleid door de schoolcoach, en ook vanuit de directie en het team is er veel aandacht voor jou. Startende leerkrachten hebben geen extra taken.

Waar jij voldoening uit haalt

Jij hebt passie voor het onderwijs en je bent nooit uitgeleerd. Je vindt het leuk om bij te dragen aan de schoolontwikkeling, samen met je teamgenoten. In je groep zorg je voor structuur en een positieve benadering. Met jouw oog voor elk kind maak je bewuste keuzes in je pedagogisch-didactisch handelen. Dankzij jouw creativiteit en kennis van bewegend en samenwerkend leren bied je je leerlingen een grote variatie in werkvormen.

Sfeer proeven?

Wil jij ook het verschil maken voor kinderen? Dan ben je van harte welkom bij ons op De Piramide. Eerst de sfeer proeven? Neem dan contact op met Manon Hulst (directeur). Zij beantwoordt graag je vragen en is bereikbaar op (079) 321 10 55 of via piramide@opoz.nl.

Speerpunten

IMG_4741

Manon Hulst, directeur

‘Als MT zitten we op één lijn en we vullen elkaar goed aan. We bouwen samen met het team aan een mooie school. Al onze 37 collega’s zetten we graag in hun kracht, op de juiste plek. De beleidsstukken schrijven we samen met de vakspecialisten.’