IKC De Vijverburgh

IKC De Vijverburgh

Zoetermeer

Je leert het op de Vijverburgh

Iedereen mag er zijn op IKC De Vijverburgh. Deze basishouding ervaar je meteen. Dankzij de stevige basis die het team biedt en het nauwe contact met ouders is IKC De Vijverburgh een fijne buurtschool, met kwalitatief goed onderwijs en een open sfeer. Ongeveer 215 kinderen uit alle lagen van de bevolking groeien hier op. Burgerschapsonderwijs is dan ook overal in verweven.

Het team blijft het gesprek over onderwijs voeren. Dat zie je terug in de doorontwikkeling van het thematisch onderwijs in de zaakvakken. De IPC-methode (International Primary Curriculum) is daarvoor al vijftien jaar de basis, maar het team onderzoekt nieuwe manieren die daarop een aanvulling kunnen zijn.

Naast een andere invulling van de lessen begrijpend lezen is ook het rekenonderwijs sterk in ontwikkeling. Het doel is om rekenen voor de kinderen makkelijker en leuker te maken. Hybride werken heeft daarbij de voorkeur. Het team buigt zich ook over vormen van rapportage en de bijbehorende communicatie naar ouders en kinderen.

Hier herken je ons aan:

  • Iedereen leert met plezier
  • Samen werken en leren
  • Kleinschalig: iedereen kent elkaar
  • Uitgaan van de menselijke maat met respect voor verschillen
  • Inspirerende thema’s en projecten

_

IKC De Vijverburgh als werkgever

De kinderen zijn spontaan en open, en zo is het team ook. Er is nauwelijks verloop en het team werkt dan ook als een geoliede machine. Waarbij iedereen gelijkwaardig is, ongeacht de taak die je uitvoert.

Iets voor elkaar overhebben is normaal. Het is gezellig en er wordt hard gewerkt. Onze professionaliteit staat altijd voorop.

Herken jij je in dit profiel?

IKC De Vijverburgh werkt graag met professionals die betrokken zijn bij kinderen en graag meedraaien in een sterk team van 25 medewerkers. Iemand die open is, enthousiast, en initiatief toont. Je wilt je blijven ontwikkelen. Je hebt net als wij het vertrouwen dat dingen meestal weer goed komen.

Inwerken op onze school gaat vrij vanzelf: je kunt aan iedereen alles vragen en we leggen je graag uit wat je wilt weten. We zorgen dat je materialen op orde zijn en er is tijd om rustig te landen. Het warme welkom, het aandacht geven en het samenwerken zitten in onze natuur.

Sfeer proeven?

Heb je interesse in een functie op deze fijne school, maar wil je eerst de sfeer komen proeven? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan vooral contact op met Dusty Duijzer (directeur) via (079) 316 73 55 ofvijverburgh@opoz.nl.

A7R03820

Dusty Duijzer, directeur

‘Het werk dat het team doet, is het allerbelangrijkste op school en dat werk wil ik faciliteren. Daar geef ik mijn mensen ruimte voor en ik stel kaders, want er wordt heel veel van ze gevraagd! Ik wil daarin wel reëel zijn, daarom probeer ik de werkdruk te beperken waar dat kan. Iedereen in het team weet dat we boffen met elkaar.’