IKC De Tjalk

IKC De Tjalk

Zoetermeer

Samen werken aan talent

Op IKC De Tjalk werken collega’s van onderwijs en de inpandige kinderopvang goed en veel samen. Zo ontwikkelen we samen een leerlijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We faciliteren de peuterplusgroep om het jonge kind uit te dagen.

Kinderen op IKC De Tjalk hebben vaak een nieuwsgierige houding en de ouders verwachten veel van het team. We bieden kinderen met een bewezen (‘evidence informed’) didactiek een hele stevige basis in taal, rekenen en begrijpend lezen. Het vakmanschap van de leerkracht staat daarbij centraal. Thematisch werken bij de zaakvakken zit in ons DNA.

Net als onze kinderen zijn wij volop in ontwikkeling. Als volgende stap willen we de thematische aanpak ook in de basisvakken meer plek geven, te beginnen met het leesonderwijs. We werken daarnaast aan de verdere borging van de kwaliteit: kwaliteitskaarten zijn daarbij de leidraad.

Hier herken je ons aan:

  • Thematisch onderwijs
  • Hoge verwachtingen
  • Leerkracht doet ertoe
  • Regie nemen in ontwikkeling
  • Veilige basis met PBS

_

IKC De Tjalk als werkgever

Het team van IKC De Tjalk heeft veel aandacht voor elkaar en werkt plezierig en creatief samen. Het waarom van het werk staat iedereen helder voor ogen.

Er is een gedeelde bereidheid om de kinderen mooi en vooral ook heel goed onderwijs te bieden. We verwachten veel van onszelf en de leerlingen. Door open en nieuwsgierig te zijn en elkaar de juiste vragen te stellen brengen we ons onderwijs naar een hoger plan.

Waar jij voldoening uit haalt

Ben jij een kwaliteitsbewuste leerkracht die vanuit ervaring bijdraagt aan de stevige basis van ons onderwijs, waarbij je verder kijkt dan je eigen klas? Ouders en teamleden herkennen jou aan je prettige manier van samenwerken. Je bent communicatief vaardig en goed in staat om je visie en keuzes te onderbouwen. Je benaderingswijze is positief en daardoor sluit je van nature goed aan bij onze Positive Behaviour Support (PBS)-aanpak.

Warm onthaal

Je ervaart een warm onthaal in dit betrokken schoolteam. Als nieuwe collega weet je je gezien. Je wordt tijdens parallel-, bouw- en teamoverleggen en thematisch ingerichte studiedagen meegenomen in de ontwikkeling. Jouw landing en leerproces staan centraal tijdens de inwerkperiode, waarin onder anderen een vaste buddy en de schoolcoach je kennis laten maken met de gebruiken op IKC De Tjalk.

Sfeer proeven?

Heb je interesse in deze school, maar wil je eerst de sfeer komen proeven? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan vooral contact op met Jasper Versleijen (directeur) via (079) 346 00 60 of tjalk@opoz.nl.

IMG_6102

Jasper Versleijen, directeur

‘Als directeur kijk ik steeds goed wat het team en de collega’s nodig hebben en daar speel ik op in. Dat maakt mijn leiderschap situationeel. Samen maken we de school. De leerkrachten zijn daarbij de experts en het is mijn taak om dat proces te ondersteunen, te bewaken en aan te sturen waar nodig.’

Vacature(s)

Functie FTE Vanaf Plaats
Leerkracht groep 1/2 (0,8-1,0 fte) 0,8 - 1 01-08-2024 Zoetermeer Bekijk vacature
Leerkracht groep 5 - groep 6 (0,8 - 1,0 fte) 0,8 - 1 01-08-2024 Zoetermeer Bekijk vacature
Vacatureoverzicht