IKC De Springplank

IKC De Springplank

Zoetermeer

Samen zelfstandig

IKC De Springplank is een groeiende school in de wijk Seghwaert. Een fijne basisschool met 266 kinderen die willen leren. De kinderen laten zien wat ze kunnen en hoe ze zich willen ontwikkelen. De actieve en zeer bij school betrokken ouders denken graag mee over de ontwikkeling van hun kind. Ze hebben meestal bewust gekozen voor ons daltononderwijs. Wij werken volgens de kernwaarden zelfstandigheid, samenwerking, vrijheid en verantwoordelijkheid, effectiviteit en reflectie.

Als team zijn we onze daltonvisie op onderwijs aan het doorontwikkelen. Ons doel is om de komende vier jaar in elke les de doorgaande leerlijn en de daltonaanpak nog meer zichtbaar te maken. Daarnaast geven we het reken-, ICT- en kleuteronderwijs een nieuwe impuls. Met alles wat er op onze school af komt, stellen we onze prioriteiten en investeren we in een goede kwaliteitscyclus om de onderwijskwaliteit te borgen.

Hier herken je ons aan:

  • Modern daltononderwijs
  • Gepersonaliseerd leren
  • Professionele cultuur
  • Goede kwaliteitszorg
  • Bevlogen ambitieus team

_

IKC De Springplank als werkgever

Op IKC De Springplank voel je je gelijk onderdeel van het warme, enthousiaste en gemêleerde team. We willen ons werk goed doen. Wij zijn als 27 daltonspecialisten van het evalueren en reflecteren en gaan graag de nieuwe ontwikkeling aan.

Omdat we weten waarom we dingen doen, is er voor de professionals veel ruimte om zelf het hoe in te vullen. Dankzij de onderwijsassistent of leerkrachtondersteuners krijgen de kinderen voldoende extra hulp. We werken met vakcoördinatoren, die gespecialiseerd zijn in een bepaald vakgebied. Deze coördinator is het aanspreekpunt voor de rest van het team.

Nieuwe collega’s bieden we een uitstekende start met een inwerkmaatje en structurele begeleiding van de intern begeleider tijdens de eerste maanden.

Waar jij voldoening uit haalt

Op IKC De Springplank zoeken we medewerkers met doorzettingsvermogen die het daltononderwijs leven. We staan open voor positief kritische professionals die met een frisse blik en nieuwe kennis bijdragen aan de ontwikkeling die we samen doormaken. Ook zij-instromers zijn zeer welkom.

Sfeer proeven

Je bent van harte welkom op IKC De Springplank. Ben je op zoek naar meer informatie of wil je de sfeer komen proeven? Neem dan contact op met Martine Engelaan (directeur). Zij beantwoordt graag je vragen en is bereikbaar op (079) 346 00 64 of via springplank@opoz.nl.

RKeus_20170904_4316

Martine Engelaan, directeur

‘Mijn leiderschapsstijl is open, daadkrachtig, steunend en gericht op samen ontwikkelen. Complimenten geven doe ik graag, want mensen in hun kracht zetten vind ik belangrijk! Teamleden nodig ik uit om goed na te denken over hun visie op onderwijs en hun aanpak.’