IKC De Edelsteen

IKC De Edelsteen

Zoetermeer

Laat ieder kind stralen

IKC De Edelsteen is een fijne daltonschool in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen. De kinderen krijgen vaak van huis uit een goede veelzijdige basis mee; ze vinden het fijn om hun nieuwsgierigheid te benutten en zelfstandig en onderzoekend aan de slag te gaan.

Het eigenaarschap van onze kinderen is groot en wordt extra versterkt door de daltonaanpak. We zetten ons in om naast de cognitieve vaardigheden ook hun persoonsvaardigheden te ontwikkelen, zodat ze klaar zijn voor de volgende stap naar het voortgezet onderwijs.

Onze werkwijzen hebben we vastgelegd om kinderen van 4 tot 12 jaar in een doorlopende leerlijn onderwijs te kunnen geven. We zijn steeds actief in ontwikkeling. Zo zijn we onder andere in leerteams bezig met de doorgaande leerlijn ICT, de verbetering van het rekenonderwijs en de didactiek van begrijpend lezen. We willen ons onderwijs zo inrichten dat de kinderen effectief leren. Daarom betrekken we als team ook ouders en kinderen bij de planvorming en evaluaties, reflecteren we op ons gedrag en analyseren we de resultaten.

Hier herken je ons aan:

  • Dalton-IKC
  • Prettige professionele cultuur
  • Ontwikkelingsgericht
  • Eigenaarschap
  • Fijne leergierige leerlingen

_

IKC De Edelsteen als werkgever

Als team leven we de daltonwaarden en -vaardigheden voor. We zijn ontwikkelingsgericht en we vinden het belangrijk om mee te denken en zelf doelen te stellen. We nemen onze rol als leerkracht serieus en in onze samenwerking zetten wij mooi onderwijs neer.

IKC De Edelsteen werkt graag met ervaren professionals die vertrouwd zijn met het daltongedachtegoed of bereid zijn om hierin te leren en zich te ontwikkelen. Je bent gewend om mee te denken in de onderwijsontwikkeling en kritisch te kijken naar je eigen handelen. Je bent een open persoon, die de ander echt ziet. En je kunt vooral heel goed lesgeven! Samenwerken met collega’s en ouders gaat je goed af net als het inspireren van anderen met je visie en ervaring.

Starten op een daltonschool is soms stevig wennen aan een heel andere manier van werken. We helpen je met individuele coaching. En je collega’s staan klaar om je op weg te helpen.

Sfeer proeven?

Heb je interesse in de school, maar wil je eerst de sfeer komen proeven? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan vooral contact op met Cynthia Vijgenboom (directeur) via (079) 361 76 29 of info.edelsteen@opoz.nl.

Speerpunten

IMG_7332

Cynthia Vijgenboom, directeur

‘Als doelgericht directeur en mensenmens geniet ik van het eigenaarschap van het team. Zij zijn de experts die zelfstandig werken binnen de kaders die we samen schetsen. Ik vertrouw ze dat helemaal toe. Ik nodig ze uit om met plannen te komen, hun doelen te stellen en hiermee aan de slag te gaan.’

Vacature(s)

Functie FTE Vanaf Plaats
Leerkracht middenbouw (vervanging) (0,6 fte) 0,6 01-08-2024 Zoetermeer Bekijk vacature
Vacatureoverzicht