IKC De Saffier

IKC De Saffier

Zoetermeer

Voor leren met plezier

IKC De Saffier is een kleinschalige, stabiele school met zo’n 200 kinderen uit de wijk Rokkeveen. De leerkrachten van de acht groepen werken veel samen om de onderwijskundige lijn in de school te borgen.

Deze schoolplanperiode bouwen we verder aan het pedagogisch-didactisch handelen van de leerkracht. Denk aan het werken met de succescriteria, blokvoorbereidingen, uitstekende instructie en borging van onze werkwijzen op kwaliteitskaarten. Naast de hoofdvakken besteden we extra aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en natuurlijk burgerschap. En in ons talentencircuit zetten onze kinderen én leerkrachten wekelijks hun eigen talenten in om extra aandacht te besteden aan programmeren, techniek, literatuur, filosofie, muziek, etc.

Hier herken je ons aan:

  • Onderwijs op maat
  • Uitstekende kwaliteitscultuur
  • Samen in ontwikkeling blijven
  • Prestatie en plezier gaan hand in hand
  • Hoge mate van betrokkenheid

_

IKC De Saffier als werkgever

Ben jij een ervaren leerkracht, een echte teamplayer die veel kennis meebrengt? Iemand die openstaat voor nieuwe ideeën én onze schoolbrede visie en aanpak leeft. Dan pas jij goed in ons team.

Ons team

Op IKC De Saffier is een open sfeer, we lopen gemakkelijk bij elkaar naar binnen en er is veel onderwijsinhoudelijk overleg. Elke leerkracht heeft een ‘critical friend’: een collega die jouw persoonlijke leerdoelen kent en je leerproces met je bespreekt. Extra handen maken de collegiale consultatie mogelijk. Er is weinig verloop in het vrij jonge, gezonde team en dat is fijn voor de schoolontwikkeling.

Op vrijdagmiddag is het tijd voor ontspanning tijdens de borrel: bijkletsen, tafeltennissen of nog even tussen je collega’s wat nakijkwerk doen. Collega’s zijn oprecht betrokken en helpen elkaar. De school scoort opvallend hoog op medewerkerstevredenheid.

Sfeer proeven?

Heb je interesse in de school, maar wil je eerst de sfeer komen proeven in de school? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan vooral contact op met Pascal Bongers (directeur) of Kimberley van den Oever (adjunct-directeur) via (079) 361 03 11 of saffier@opoz.nl.

Speerpunten

Elve-Fotografie_nl_IKC_de_Saffier_Overig_018

Pascal Bongers en Kimberley van den Oever, directie

‘We investeren hier in leerkrachten, zodat ze les kunnen geven anno 2023. Je krijgt daarbij het vertrouwen en de ruimte om jezelf te ontwikkelen, binnen de kaders van de school. Ik daag je graag uit om in de lerende houding te blijven. Ik verwacht dat je eigen initiatief neemt om de school iedere dag een beetje beter te maken. Samen bepalen we de koers en maken we het onderwijs steeds beter’, aldus Pascal.

‘Ik vind het heel belangrijk om collega’s te betrekken bij onderwijsontwikkeling, want zij weten wat er speelt en moeten het beleid uitvoeren. De beslissingen over de koers liggen vervolgens bij ons. Ik spreek collega’s aan en verwacht van het team dat ze dat onderling ook doen. Mijn rol is sturend en faciliterend. Als leiders zijn we zelf ook steeds aan het leren', aldus Kimberley