YHS_4030

Als je kinderen vertrouwen geeft, krijgen zij dat vanzelf ook

Diane de Koster, leerkracht IKC De Trinoom

“Ik werk al bijna achttien jaar op IKC De Trinoom. Ik kwam destijds van de pabo en was niet opgeleid voor het montessorionderwijs. Het was een sprong in het diepe, maar ik merkte dat dit type onderwijs goed bij mij paste. Toen de directeur later vroeg of ik wilde blijven, heb ik meteen ja gezegd en ik ben via OPOZ de montessoriopleiding gaan volgen. De opdrachten kon ik in mijn eigen groep uitvoeren en dat was fijn.”

Vertrouwen in de kinderen

“Ik vind het belangrijk om mezelf te ontwikkelen. Ik blijf me verdiepen en doe inspiratie op via social media. Tijdens een cursus werd gevraagd waarom we de kinderen een vaste plek geven in de klas. Mijn duo en ik dachten erover na en besloten ze voortaan zelf hun plek te laten kiezen. We hielden een proefperiode van drie tot zes maanden aan. Die periode is inmiddels voorbij en het gaat eigenlijk perfect! Als je kinderen vertrouwen geeft, krijgen zij dat vanzelf ook.”

Zo mooi is montessorionderwijs

“Wij zijn de enige montessorischool binnen OPOZ. In het verleden zijn er al wel acties geweest om ons meer op de kaart te zetten. Ik denk dat we onze school meer kunnen promoten, zeker nu er nieuwe huizen worden gebouwd in onze omgeving. We kunnen bijvoorbeeld flyers verspreiden of naar informatiebijeenkomsten van de pabo gaan. We kunnen vertellen over montessorionderwijs en de vragen van studenten beantwoorden. Door corona zijn mensen ook niet meer gewend om binnen te stappen. Dus haal de mensen de school in en laat zien hoe mooi het montessorionderwijs is!”

YHS_4030