YHS_4143

In mijn groep hebben we veel feestmomentjes

Sanne Vogel, leerkracht SBO De Vuurtoren

“Van de afgelopen twaalf jaar heb ik elf jaar in het regulier basis- onderwijs gewerkt. Ik begon steeds meer te merken dat ik me wilde verdiepen in kinderen die meer ondersteuning nodig hebben. Van daaruit kwam het idee om over te stappen naar het speciaal basisonderwijs. Een oud-stagiair van mij werkt bij SBO De Vuurtoren en dacht dat ik daar perfect zou passen. Ik werk er nu een jaar en heb het ontzettend naar mijn zin. Ik ben goed begeleid en heb alle ruimte gehad om te groeien en bloeien.”

Ontspannen sfeer

“Ik heb bewust gekozen voor het openbaar onderwijs omdat mijn vorige school, buiten Zoetermeer, de christelijke identiteit had. Het leek me mooi om ook in het openbaar onderwijs ervaring op te doen. Ik ervaar dat de sfeer bij OPOZ wat meer ontspannen is. Dat merk ik aan hoe we hier met elkaar praten en aan de openheid die er heerst.”

Zelfvertrouwen laten groeien

“Mijn passie is om het zelfvertrouwen van kinderen te laten groeien. We leren de kinderen zelfredzaam te zijn en hoe ze kunnen omgaan met hun emoties en gedrag. De groepen in het speciaal basisonderwijs zijn wat kleiner en we hebben meer tools. We kunnen de kinderen makkelijker op een eigen leerlijn zetten. Ons doel is niet zozeer om de vaardigheidsscore te laten groeien, maar vooral om het welzijn van het kind te vergroten. Dan komt die stijgende vaardigheidsscore vanzelf.”

Feestmomentjes

“Iedere dag sta ik met plezier op. Ik vind de sfeer op SBO De Vuurtoren en de band met mijn eigen groep geweldig. Ik heb zoveel plezier met ze. In het speciaal basisonderwijs zijn er veel grote en kleine stappen die de kinderen maken, daarom hebben we veel feestmomentjes. Dat maakt mijn werk extra leuk.”

YHS_4131