YHS_4661

Werken met kleuters blijft het leukst

Nathalie van Zonneveld, leerkracht IKC Da Vinci

“Het grootste deel van mijn pabo-opleiding heb ik in de coronatijd gevolgd. De lessen waren vooral online en daardoor heb ik het gevoel dat ik best wat gemist heb qua inhoud. Gelukkig leerde ik veel in de praktijk. Bijna alle stages bleken precies tussen de lockdowns door gepland, dus die konden gewoon doorgaan."

Van stagiaire naar leerkracht

“In mijn derde jaar liep ik ook al stage op IKC Da Vinci. Ik leerde het team dus geleidelijk aan kennen. Het was eerst wel even zoeken naar mijn plekje, omdat ik van stagiaire ineens leerkracht werd. Maar ik ben zo goed opgenomen in het team, dat ik snel gewend was aan mijn nieuwe rol. Het tekenen van mijn contract was ook zo’n moment waarop dit besef indaalde.”

Groepsknuffel

“Op maandag geef ik bijles aan groep 3 tot en met 7. Dat is leuk, want ik kan met deze leerlingen ook een band opbouwen en ik leer er veel van. Maar ik ben het meest gelukkig als ik in mijn eigen groep sta. Kleuters geven je zoveel waardering als ze een fijne dag hebben gehad en zoveel liefde. Soms staat de hele klas om me heen voor een groepsknuffel. Werken met kleuters blijft het allerleukst.”

YHS_4668

Plekje in groep 2

“Mijn eindstage liep ik op IKC Da Vinci, in groep 2. De school en het lesgeven aan deze groep bevielen mij zo goed dat ik hoopte te kunnen blijven, zowel op deze school als in deze groep. Na de zomervakantie wisselden verschillende leerkrachten van bouw, waardoor er inderdaad een plekje voor mij vrijkwam in groep 2. Het is geweldig dat ik die kans heb gekregen.”