YHS_3943

Zij-instromer

Om in aanmerking te komen voor het zij-instroomtraject dien je in het bezit te zijn van minimaal een Hbo-diploma en voor het onderwijs relevante maatschappelijke en beroepservaring. Na een kennismakingsgesprek en een oriënterende stage op één van onze OPOZ-scholen kun je met wederzijds goedvinden aangemeld worden voor een geschiktheidsonderzoek bij een Pabo-opleiding. Na het behalen van een geschiktheidsverklaring kun je vervolgens in dienst komen van OPOZ.

Je start vervolgens op één van onze OPOZ-scholen, waarbij je met name de eerste drie maanden intensief begeleid wordt. Dit gebeurt door een ervaren en bevoegd leraar die samen met jou voor de groep staat. Op die manier kun je een hoop kennis en ervaring opdoen, waardoor je groeit naar het zelfstandig functioneren voor de groep. De begeleiding wordt in de volgende fase rustig afgebouwd, afgestemd op jouw ontwikkeling.

Subsidie

Voor het zij-instroomtraject kan door OPOZ subsidie worden aangevraagd bij de Rijksoverheid. Vanuit deze subsidie worden het geschiktheidsonderzoek, de opleidingskosten en studiematerialen bekostigd.

Informatie

De afgelopen jaren hebben we al veel ervaring opgedaan met het begeleiden en opleiden van zij-instromers binnen OPOZ. Wil je meer informatie over het zij-instroomtraject, stuur dan een mail naar: opleiden@opoz.nl.