IKC Het Plankier

IKC Het Plankier

Zoetermeer

Iedereen elke dag met plezier naar school

IKC Het Plankier is de openbare basisschool in De Leyens, een groene buurt met veel licht en ruimte. We vinden het belangrijk dat kinderen, ouders en medewerkers hier elke dag met plezier naar school komen.

Op onze school werken we vanuit vertrouwen en verbinding. De 160 kinderen mogen zijn wie ze zijn. We zijn goed in de persoonlijke benadering en zien wat iedere individuele leerling nodig heeft. We leren ze stevig in hun schoenen te staan. Van daaruit kunnen ze zich prima cognitief ontwikkelen. Als school in ontwikkeling ligt onze focus nu op de implementatie van onze nieuwe rekenmethode en een kwaliteitsimpuls binnen onze kleutergroepen.

Hier herken je ons aan:

  • Wijkschool in ontwikkeling
  • Fijne sfeer en persoonlijke aandacht
  • Professionele cultuur
  • Kennis is kracht
  • In verbinding met ouders en omgeving

_

IKC Het Plankier als werkgever

We willen ons team graag uitbreiden met mensen met een frisse blik: sterke ontwikkelingsgerichte, aanvullend opgeleide professionals. Mensen die zich vrij voelen om kennis en ervaringen vanuit andere organisaties in de school te brengen. Bijvoorbeeld over anders organiseren.

We zoeken collega’s die ook echt teamgenoot zijn, met het gezamenlijke doel voor ogen. En communicatief sterke medewerkers die ook goed met ouders en mensen uit de buurt overweg kunnen.

Waar jij voldoening uit haalt

Jij hebt passie voor het onderwijs en je bent nooit uitgeleerd. Je vindt het leuk om bij te dragen aan de schoolontwikkeling, samen met je teamgenoten. In je groep zorg je voor structuur en een positieve benadering. Met jouw oog voor elk kind maak je bewuste keuzes in je pedagogisch-didactisch handelen. Dankzij jouw creativiteit en kennis van bewegend en samenwerkend leren bied je je leerlingen een grote variatie in werkvormen.

Ons team

Je komt te werken in een jong, behulpzaam, vrolijk en gedreven team, met een goed arbeidsethos. In een professionele cultuur werken we samen aan goed onderwijs. Taken en rollen zijn helder en goed verdeeld. Na school is er vaak tijd voor gezelligheid.

Het Plankierteam is als een warm bad, ook voor startende collega’s. We zorgen voor een zachte landing: je materialen zijn op orde, er zijn begeleidingsgesprekken, en er zijn vijftien collega’s aan wie je je vragen kunt stellen.

Sfeer proeven?

Heb je interesse in deze school, maar wil je eerst de sfeer komen proeven? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan vooral contact op met de waarnemend directeur Sijmen Kosten via 079 346 00 47.

Speerpunten

Yosr.nl-9727

Sijmen Kosten, directie

‘We delen een gezamenlijk doel. Doordat ik dagelijks in alle groepen kom, weet ik wat er in ons onderwijs speelt. Ik vind het belangrijk dat elke medewerker zich gesteund weet, want we zijn zuinig op ons team', aldus Sijmen. ‘Ik vind het belangrijk om meer kennis in het team te brengen. We ontwikkelen onze school door als team een goed gesprek over onderwijs aan te gaan. Ik daag het team steeds uit om nieuwe mogelijkheden te verkennen’.