IKC Klimboom

IKC Klimboom

Zoetermeer

Samen groeien naar zelfstandigheid

IKC Klimboom is een daltonschool in het hart van Zoetermeer, in een gebouw dat speciaal voor dit type onderwijs is ontworpen. Onze leerlingpopulatie is mooi gemêleerd en dat vraagt om goed differentiëren. We zien het als onze opdracht om de leeropbrengsten van de basisvakken op een hoger plan te krijgen. Daarnaast zijn we bezig met de herijking van onze daltonvisie in relatie tot het burgerschapsonderwijs.

Als team voeren we het gesprek over hoe we onderwijs anders willen organiseren om brede talentontwikkeling van de kinderen te faciliteren. Denk aan werken in ateliers, een leertuin en groepsdoorbrekend werken. Ook onderzoeken we hoe we extra vakken als wetenschap en techniek, koken, muziek, dans en theater een plek kunnen geven.

Hier herken je ons aan:

  • Dalton als levenshouding
  • Balans in plezier en ambitie
  • Talenten voluit inzetten
  • Open en veelzijdig team
  • Samen onderwijs vormgeven

_

IKC Klimboom als werkgever

Op IKC Klimboom voelen de 25 collega’s zich verbonden aan de school en aan elkaar. We vinden de balans in hard werken aan onze ambities en met veel plezier naar school komen. Ieder voegt waarde toe en weet ook wanneer de ander ruimte te geven. We leren van en met elkaar!

Samen geven we het onderwijs vorm, want we voelen ons verantwoordelijk voor de totale school. Iedereen is hier 'critical friend' van een collega, ook starters. Met regelmaat ben je als koppel met elkaar in gesprek. Zo volg en stimuleer je elkaars ontwikkeling.

Je bent met jouw open houding en bereidheid tot samen leren en groeien van harte welkom in het veelzijdige team van IKC De Klimboom.

Sfeer proeven?

Heb je interesse in de school, maar wil je eerst de sfeer komen proeven? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan vooral contact op met Sijmen Kosten (directeur) via (079) 351 76 86 of s.kosten@opoz.nl.

L76A1952-bewerkt-1

Sijmen Kosten, directeur

‘Ik voer graag het inhoudelijke gesprek over onderwijs met jou en collega’s om ons onderwijs in beweging te houden. Ik denk daarbij graag creatief, buiten de gebaande paden. We zijn met elkaar architect van de Klimboom en bouwen aan de meest vooruitstrevende daltonschool van Zoetermeer. Want die ambitie hebben we wel.’