YHS_4093

Ik wilde maatschappelijk meer betrokken zijn en voor de klas ben ik beter op mijn plek dan ooit.

Astrid Charité, zij-instromer leerkracht IKC De Edelsteen

“Dit jaar ben ik gestart bij OPOZ. In het verleden heb ik meerdere functies gehad, meestal kantoorwerk, maar ik was nergens gelukkig. Ik zei weleens gekscherend dat ik vooral met papier aan het schuiven was. De behoefte om meer te betekenen en maatschappelijk betrokken te zijn, werd steeds groter. Ik wist vanuit vorige functies dat ik het leuk vond om mensen dingen bij te brengen en ik wilde bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Omdat ik geen tijd meer wilde verliezen, nam ik de beslissing om via een zij-instroomtraject de pabo te gaan doen. Nu ik voor de klas sta, voel ik me beter op mijn plek dan ooit tevoren.”

Hartelijk welkom

“Voor mijn start bij OPOZ werkte ik op een school in Leidschendam, maar liep ik tegen de reistijd aan. Ik woon in Zoetermeer en wilde dichter bij huis werken. Het openbaar onderwijs past goed bij mij, daarom koos ik voor OPOZ. Binnen het team van IKC De Edelsteen werd ik hartelijk welkom geheten en is het prettig werken. Ik kan altijd terecht bij één van mijn collega’s als ik een vraag heb. Ook is het fijn dat OPOZ kennismakingsbijeenkomsten voor nieuwe medewerkers organiseert. Zo werd ik meteen wegwijs gemaakt in de stichting.”

Genieten

“Ik ben een taalfanaat. Na de middelbare school heb ik de opleiding tot docent Frans in het voortgezet onderwijs gevolgd, maar ik had het niet naar mijn zin bij die doelgroep. In het basisonderwijs sta je letterlijk aan de basis van de ontwikkeling van kinderen, dat vind ik geweldig. Wie weet ga ik ooit nog eens een opleiding tot taalspecialist doen. Maar voorlopig heb ik genoeg gestudeerd. Ik geniet nu vooral van mijn groep.”

YHS_4093